Miten säästää rahaa?
säästöpossu

Julkaistu

Miten säästää rahaa?

Kysymys on pyörinyt monien huulilla nyt, kun ruuan hinnat on nousseet, polttoainekulut on huipussaan, sähkön hinta on ennätys korkea, mutta samaan aikaan palkat eivät nouse samassa suhteessa. On pakko alkaa miettimään arjen valintoja, jotta saisi rahat riittämään. 

Millaisia keinoja itse olen ottanut käyttöön säästääkseni rahaa? Tässä omat vinkkini

1. Osta vaatteet kirppikseltä

Itse ostin aina kaikki vaatteeni ennen vain uutena, enkä käynyt kirppiksillä oikeastaan koskaan. Kun sain nuorimmaisen lapseni ja olin samaan aikaan kotiäiti ja opiskelija, päädyn olosuhteiden pakottamana tutkimaan kirppistarjontaa. Täytyy sanoa, että hullaannuin kirppistelystä täysin! Nykyään ostan lähes kaikki omat ja lasten vaatteet kirppikseltä. Lisäksi olen tehnyt myös lukuisia huikeita sisustus-ja päivittäistavara löytöjä kirppikseltä. Parastahan tässä on se, että tiedän säästäneeni satoja euroja!

2. Suunnittele menosi ja säästä polttoainekuluissa

Me asutaan n. 6 km päässä keskustasta, ja täälläpäin julkinen liikenne on olematonta. Joudumme siis pakosta liikkumaan omalla autolla. Ennen saatoin käydä pikkuostoksilla tuon tuostakin päiväsaikaan keskustassa omalla autolla, mutta nykyään suunnittelen päivän menot niin, että voin tehdä samalla kaikki reissut, jotta voisin säästää polttoainekuluissa. Ensin aamulla töihin, töitten jälkeen laulutunneille, laulutuntien jälkeen kauppaan ja sitten kotiin. Illalla pieni kävelylenkki tai kotijumppa, niin ei tarvitse ajella kylälle salille.

3. Ota säästölipas käyttöön

Mm. Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen käyttöön ”säästölipas” -nimisen tilin, jonne menee määrittelemäsi summa rahaa joka kerta kun maksat ostoksesi pankkikortilla. Olen huomannut tämän oivalliseksi tavaksi kerryttää puskuria arjen yllättäviin menoihin. Voit siis valita summan välillä 1-5€ joka siirtyy tililstäsi säästölippaaseen joka kerta kun maksat ostoksiasi pankkikortilla. Näin säästölippaaseen kertyy aivan kuin huomaamatta mukava summa rahaa. 

4. Ajasta pyykkikone pyörimään yöaikaan

Tämän vinkin toimivuus riippuu tietysti sähkösopimuksesi sisällöstä, mutta itse laitan pyykit koneeseen illalla ja ajastan sen niin, että pyykkikone pyörii yöllä, kun sähkö on halvimmillaan. Aamulla ripustan pyykit sitten narulle

5. Unohda kuivausrumpu

Nykyään kuivattelen pyykit aina narulla, koska kuivausrumpu on aikamoinen sähkösyöppö.

6. Hyödynnä markettien tupla-alet

Tiesitkö, että monet kaupat tarjoavat tupla-alennuksia ilta-aikaan? Kauppareissut kannattaa siis ajoittaa iltoihin, niin voit säästää tuntuvasti rahaa kun ostat tarjouksessa olevia tuotteita.

7. Käy läpi tiliotteesi ja tarkista, ettei sieltä paljastu piilokuluja. 

Mulla kävi kerran niin, että olin huomaamattani maksanut joka kuukausi vuoden verran tietyn summan rahaa jostain palvelusta, jonka poikani oli tilannut puhelimellani. Huomasin sen vasta kun kävin tiliotteeni läpi ja ihmettelin, mikä maksu multa oikein menee. Kokonaissumma oli useita 

8. Säästä sähköä

Säästä sähköä. Lue tästä lisää artikkelissa miten säästää sähköä

Lisää artikkeleita