Miten saada rahaa?
miten saada rahaa

Julkaistu

Tuntuuko sinusta siltä, että et ansaitse tarpeeksi rahaa päivätyössäsi? Oletko kenties opiskelija tai kotiäiti, joka kaipaisi vähän lisätuloja, mutta aikaa ei ole käytettävissä liikoja. Olet oikeassa paikassa. Olen listannut alle sellaisia asioita, miten saada vähän lisää rahaa. Nämä asiat olen kokenut omalle kohdalleni varsin toimiviksi.

1. Vuokraa asuntoasi Airbnb:n välityksellä

Minulla on itselläni vanha talo maaseudulla, jota olen vuokrannut sekä AirBnb:n että Booking.comin kautta. Monet luulevat, että pitää asua kaupunkikeskuksissa, jotta vuokrausbisneksestä voi saada kannattavan bisneksen, mutta se on harhaluulo. Olen parhaimmillaan yltänyt jopa 4000€/kk lisäansoihin vuokraamalla asuntoani, joka sijaitsee kaukana kasvukeskuksista. Miten olen sen sitten tehnyt? Hienot, valoisat kuvat ovat ensisijaisen tärkeitä kohteesta. Jos kohde näyttää kuvissa nuhruiselta ja kuvat ovat pimeitä, kohde ei valitettavasti kiinnosta ketään. Kun otat kuvia asunnostasi, pyri ottamaan ne luonnon valossa, jotta ne eivät näytä keltaisilta. Asettele kamera noin vyötärön korkeudelle, jolloin perspektiivi on mahdollisimman todenmukainen. Käsittele kuvia niin, että sävy on valoisan oloinen. Puhelimen muokkausohjelmillakin saa oikein hyvännäköisiä kuvia. Ota kuvia myös pienistä yksityiskohdista, ne maustavat kohdettasi sopivasti.

Jos sinulla ei ole ylimääräistä asuntoa laittaa vuokralle, voit vuokrata myös omasta asunnostasi yksittäistä huonetta tai koko asuntoa silloin, kun et ole itse paikalla. Aina AirBNB:n tai Bookingin kautta ei tule varauksia, joten olen laittanut ilmoituksen myös tori.fi:in, jota kautta alueen komennustyömiehet ovat löytäneet asuntoni. Sitä kautta olen saanut useiden kuukausienkin pituisia majoittujia. Kalustetuilla asunnoilla on kova kysyntä ja niille voi laittaa myös tuntuvan vuokran.

2. Tienaa rahaa Youtubella ja Spotifylla

Minulla on Youtube-kanava, johon olen tehnyt musiikkia. Tähän mennessä olen tienannut Youtubesta yhteensä 25000$ ja kokoajan tienaan lisää. Olen ladannut musiikkia myös Spotifyihin, ja sieltä on tullut toinen mokoma lisää. Youtube-kanavan ylläpitäminen on aika pitkäjänteistä työtä vaativaa puuhaa, mutta sitten kun olet sen kerran tehnyt, voit nauttia tuloksista pitkään. Jos et osaa tehdä musiikkia mitä muutkin haluaisivat kuunnella, pidä vaikka Podcastia sellaisesta aiheesta josta tiedät paljon, ja josta haluaisit tietää vielä lisää. Varmasti maailmasta löytyy paljon muitakin ihmisiä jotka pysähtyvät mielellään saman asian äärelle ja haluavat kuulla sinun ajatuksiasi aiheista. Aina ei itseltä löydy tarpeeksi sisältöä, mutta silloin voi pyytää haastateltavaksi vierailijoita. Tällöin toimit vain haastattelijana, ja annat vieraan tuottaa muun sisällön. Spotifyihin voi lisätä äänitiedostoja esim. Tunecore.com kautta. Youtube-kanavalla pitää olla vähintään 1000 tilaajaa, ennen kuin kanavan voi kaupallistaa. Kaupallistaminen tapahtuu Google Adsense-tilin kautta.

3. Ryhdy tuote-esittelijäksi

Onko face to face-kohtaamiset enemmän sinun juttusi? Ryhdy silloin tuote-esittelijäksi! Itse möin aikanaan kosmetiikkaa kotikutsuilla ja ne olivat mielestäni hauska tapa ansaita lisää rahaa. Kotikutsujakin on ryhdytty viime vuosina viemään enemmän verkkoon. Hyvä ystäväni myy huikeita määriä koruja Facebook-livelähetyksissä. Ideana on siis se, että koruesittelijä tekee omalla Facebook-tilillään livelähetyksiä, jossa hän esittelee tuotteitaan, ja ihmiset voivat samalla tilata koruja itselleen. Vaikka itse livelähetyksessä ei olisikaan montaa osallistujaa, mutta kun videon jättää Facebook-seinälle, se saattaa kerätä tuhansia katselukertoja vielä myöhemmin.

4. Ryhdy matalankynnyksen sijoittajaksi

Haluaisitko kokeilla sijoittamista, mutta sinulla ei ole vara laittaa suuria summia osakkeisiin? Ratkaisu voisi olla kuukausisäästäminen indeksirahastoihin. Esim. Nordnet julkaisi joku aika sitten uuden kuukausisäästämisen mallin indeksirahastoihin. Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen ja sopii mielestäni hyvin aloittelijalle. Alkuun pääsee jo 15 eurolla kuukaudessa. Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät tasasumman joka kuukausi. Tällöin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille. Indeksirahastoissa kulut ovat yleensä aika pienet, joten ne eivät syö tuottoa. Pikavoittoja indeksirahastoista ei ole luvassa, vaan se sopii pitkäntähtäimen säästämiseen. Testaa Nordnetin sijoituslaskurilla paljonko voisit saada tuottoa säästöillesi https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/kuukausisaastaminen/sijoituslaskuri

Toivon että näistä vinkeistä oli sinulle jotain hyötyä 🙂

Lue täältä miten säästää rahaa

Lisää artikkeleita